Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Sulama Kooperatifi kurmak için Uğur'dan destek istediler

Sulama Kooperatifi kurmak için Uğur

Sındırgı Yaylabayır Sulama Birliği Başkanı Mehmet Kocakaplan ve yönetimi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.

Sındırgı Yaylabayır Sulama Birliği Başkanı Mehmet Kocakaplan ve yönetimi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret etti.
Türkiye’nin önemli turşuluk salatalık üretim merkezlerinden Yaylabayır’a Sulama Kooperatifi’nin kurulması için Başkan Uğur’a proje sunan Sulama Birliği yöneticileri, projenin bölgedeki tarımsal üretimi arttırıp, üretim girdilerini düşüreceğini kaydetti.
Yaylabayır’ın tarımsal potansiyeli ve Sulama Kooperatifi projesi hakkında Başkan Uğur’a bilgi veren Sındırgı heyeti, “Mahallemizde turşuluk salatalık sezon hâsılatı yaklaşık 2 bin ton olmaktadır. Hasılat olarak toplam 320 bin lira gelir elde edilmekte ve bu gelirden mahallemizde bulunan aracı komisyonculara 120 bin lira ödenmekte, 200 bin lira ise kooperatifimize gelir olarak kaydedilmektedir. Sulama Kooperatifi kurulduğu takdirde üreticilerden sulama ücreti dönüm başı 10 TL alınacaktır. Kooperatifin yıllık gelir miktarı ortalama 425 bin lira olarak tahmin edilmektedir. Elde gelirleri mahallemize büyük tonajlı kantar, kooperatif binası, soğuk hava deposu, arazilerimize drenaj borusu döşemesi için kullanarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Hayvancılığı ve hayvan sayısını arttırmanın yanı sıra aşılı meyveciliği geliştirmek için il ve ilçe tarım müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yapılacaktır. Mahallemizde yapılmış olan göledi tatlı su balıkçılığı yetiştirmek için ilgili makamlarla ortak proje üretmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Kırsal mahalle yollarının yapımı ve bölgedeki kanalizasyon sorununun çözümü için de Başkan Uğur’dan destek isteyen Sındırgı heyetine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, kısa bir süre önce Makine Parkı’na 10 milyon liralık bir yatırım sonucunda yeni araçların dahil edildiğini hatırlattı.
Bu makinelerin kırsal mahalle yollarının yapımı için kullanılacağı bilgisi veren Uğur, Yaylabayır yolların yapımı ve kanalizasyon sorununun çözümü için de teknik heyete talimat verdi.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false